Благодаря ви за топлото посрещане, благодаря ви за гостоприемството, за

...
 Благодаря ви за топлото посрещане, благодаря ви за гостоприемството, за
Коментари Харесай

Нинова във Варна: Да се спре временно вносът от Украйна, за да спасим българското земеделие

 

„ Благодаря ви за топлото посрещане, благодаря ви за гостоприемството, за силата и силата, която излъчвате и която предавате и на нас, с цел да имаме и ние сили да продължим напред - с грижата за хората и за отбрана на българския народен интерес. Да, ние можем. Но на първо място, дано да кажем, че ние можахме в най-трудните месеци на рецесията, в най-трудните месеци на войната, да защитим децата и младежите. Да защитим служащите и работещите небогати. Да помогнем на пенсионерите и на обществено слабите. Преценявайте ни по резултати, не вярвайте единствено на красиви обещания “.

Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на закриването на акцията на коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ във Варна пред препълнената зала на Фестивален и конгресен център в морската столица.


На срещата участваха още лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ във Варна и Търговище - Борислав Гуцанов, както и Кристиан Вигенин – лидер на листата на социалистите във Велико Търново и Ямбол, Георги Свиленски – лидер в 24 МИР София, Христо Проданов – лидер в 23 МИР София, Иван Ченчев – лидер в София-област, проф. Румен Гечев – лидер на листата в Плевен, проф. Жени Стайкова – лидер в Кърджали, Мая Димитрова – лидер в Добрич, Иван Иванов – лидер в Шумен и Русе, Наско Анастасов – лидер в Разград и Иво Атанасов – лидер в Силистра.


Пред препълнената зала водачът на партията прикани присъстващите да имат вяра не на обещанията, а на действително свършена работа и напомни достиженията на Българска социалистическа партия, измежду които безвъзмездни детски градини и ясли, безвъзмездни учебници на учениците до 12-ти клас, еднократна помощ за децата от 1-ви до 4-ти клас в размер на 300 лева, нарастване на майчинството и на детските надбавки, данъчно облекчение за младите работещи фамилии в размер на 600 лева за едно дете и 1200 лева за две деца.


„ Това е лява политика за деца и млади, които са бъдещето на България. Но ние можахме да помогнем и на служащите и на работещите небогати, тъй като увеличихме минималната заплата, един път в държавното управление и един път в доста пъстър и неустойчив парламент. 42 пъти сме внасяли това предложение, тъй като имаме вяра, че това е вярното, тъй като имаме вяра, че служащите заслужават и минималната заплата през днешния ден е 50% от междинната “, напомни Нинова.


Тя регистрира и постигнатото от Българска социалистическа партия в поддръжка на възрастните хора и нарастването на пенсиите със приблизително 40%. „ Замразихме цената на тока на семействата през зимата и милион и половина не усетиха шоковия удар на нарастването на цената “, добави още водачът на партията.
„ За да създадем всичко това, най-важното е да има работеща стопанска система, да има индустрия, да има промишленост. И там можахме. И там доказахме, че държавните предприятия могат да работят добре. Че държавна благосъстоятелност не е неприятна дума. И изведохме България преди всичко в Европейския съюз по промишлено произвеждане – нещо нечувано и невиждано, откогато сме членове на Европейски Съюз. Това сме българските социалисти – виновни, можещи, знаещи и милеещи за татковина и народ “, сподели Корнелия Нинова.
Тя уточни, че Българската социалистическа партия осъзнава тежката обстановка, в която се намират българските жители поради високата инфлация и ниските приходи: „ Затова сме решени да продължим по същия метод, както и до момента. Ние сме единствената партия, която предлага да има таван на цените на храните. Единствената в България, само че не единствената в Европа, тъй като в Европа това към този момент е процедура – във Франция, Унгария, Гърция, Словакия, Словения “, сподели Нинова и добави, че таван на цените като краткотрайно решение ще помогне на всеки дом и домакинство.


„ Ние сме за това да продължат да се усилват приходите – с преизчисляване на всички пенсии, майчинството да бъде колкото е междинната минимална заплата, да се оказва помощ с безвъзмездни медикаменти на деца. Децата, младите, обществено слабите, служащите и пенсионерите постоянно можете да разчитате на грижата на Българската социалистическа партия “, сподели водачът на партията.
„ Ние желаеме и ще го създадем – да възстановим българското земеделие, да имаме българско произвеждане, български плодове и зеленчуци, българска вкусна и чиста храна на българската софра и това може да стане “, съобщи Нинова и уточни, че програмата на Българска социалистическа партия планува възобновяване на „ Напоителни системи “, равнене на дотациите на българските земеделци с тези на европейските, преразпределяне на дотациите от зърнопроизводители към производители на плодове, зеленчуци, мляко и месо, цялостна поддръжка за българското родно произвеждане. И добави: " Вносът от Украйна на яйца, зърно, олио в допълнение убива българските земеделци. Вместо да се оплаква в Брюксел, служебният кабинет незабавно да спре краткотрайно вноса ".

„ Бъдещите спорове в света ще са спорове за храна и вода. А нашата страна има естествени благосъстояния и ние сме хората, които подсигуряваме, че ще се борим за тяхната отбрана и развиване “, сподели още тя.


Българска социалистическа партия е поръчител за опазване на мира и неутралитета на България във войната, безапелационна бе Нинова: „ Никакви оръжия, никаква жива мощ, нищо, с което България може да бъде намесена във войната, ние, както и до момента, няма да подкрепим. Искаме мир. Има към този момент първи стъпки в поведеншето на европейските и международни водачи за търсене на дипломатическо решение.Има вяра за мир и ние ще бъдем най-верните, най-последователните носители на тази вяра за България. “


Българска социалистическа партия ще продължава да пази полезностите на фамилията, безапелационна бе Нинова: „ Ние желаеме да сме майки и татковци, а не „ родител 1 “ и „ родител 2 “. Ние желаеме децата ни да са девойки и момчета, а не нещо друго. Ние желаеме българските обичаи да се тачат, да се почитат фамилните полезности, да не се пълнят главите на децата с тези идеологии. Искаме един учебник за един клас по един предмет и в този учебник да написа истината за българската героична история. Това е надпартийна, това е национална идея. Искаме си здравото българско семейство, образовани, грамотни, младежи, които да знаят историята “, сподели тя.


Нинова изрично съобщи, че Българска социалистическа партия ще продължи и борбата в отбрана на паметниците и няма да разреши нито един монумент да бъде опустошен, тъй като те са част от историята на българския народ и би трябвало да се пазят и помнят. Лидерът на партията напомни и проведените от социалистите мероприятия в отбрана на паметниците, историята и културата – митингът жива-верига в отбрана на Паметника на Съветската войска в София, както и Походът на мира и живата верига към Паметника на Альоша в Пловдив.


Корнелия Нинова уточни, че българският народ през днешния ден е изправен пред следния избор: десни, демократични, глобалистки, военнолюбиви и джендърски партии или лява, обществена, с грижа за хората, със отбрана на националните ползи партия – а точно Българска социалистическа партия.


„ Това са двете други възможности – ПП-ДБ и ГЕРБ не са опция един на различен, те са едно и също. Те гласоподаваха дружно по огромните политически въпроси за България. Те гласоподаваха дружно новите F-16, гласоподаваха дружно за джендърско законодателство, гласоподаваха дружно за премахването на монументи. Карат се само за това кой е откраднал повече - дали единия от асфалта, или другия от газа. Истинската опция е „ Българска социалистическа партия за България ”, безапелационна бе тя.

„ Последните две години непрекъснато ни се основават партии-двойници – „ Продължаваме промяната “, „ Български напредък “, в този момент „ новата левица “ - с една единствена цел, да отлеят от Българска социалистическа партия и да ни обезсилят. Защото през всичките тези години ние не се предадохме и не продадохме вас – българските социалисти, българския народ и българския народен интерес - по този начин ще бъде и отсега нататък “, сподели водачът на Българска социалистическа партия.
„ Уверена съм, че можем да реализираме всичко, тъй като вие сте нашата мощ.Няма по какъв начин да бъде спрян стремежът на българския народ към правдивост, взаимност и независимост. Ние ще се борим докарай за това, ние ще сме общественият щит. Ще сме партията на мира, която избавя българското семейство и българските деца, които са бъдещето на България. Победа! Ние сме номер 1в бюлетината, гласувайте ”, прикани Корнелия Нинова.

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР